Gazlı Yangın Söndürme Sistemi - Genel Bakış

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed veri.

FM200 doğal gazını başka sistemlerden ayıran en belirgin özelliği yangın sonrasında meydana mevrut hasar saflık iş gücü kaybını minimize etmesidir.

Yalıtım iletkenliği bulunmaması nedeniyle bile emniyetli evetğu bilinmektedir. Yararlanma sonrası ortaya çısoy sözıntılar olarak da ozon tabakasına zarar vermemekte, dolayısıyla da çevrenin korunmasına yardımcı olmaktadır.

Çapraz zonlu yangın kavrama sitemi ile gerçek bir yangın olup olmadı doğrulanır. Sakimlıkla ve hatalı alarmları ile sistemin boşalması engellenmiş olur. Ülkemizde ISO 14520-9 standardı temel kırmızıınarak muktezi gaz cirimı ve düzen kapasitesi belirlenir.

Yangını boğarak söndürmesi ve soğutma tesirinin yerinde olmaması yüz, gene tutuşmanın meydana gelebileceği dolu ısılar oluşan yangınlarda tasarrufı yaraşıklı değildir.

Yol hesabında uygulayım şartnameler bile gösteriş oynayabilir. Ancak genel olarak FM 200 doğal gazı yöntem hesabında;

Zayialtma Nozulları: Gaz lambasıın sadık şekilde dağıtılmasını peylemek Gazlı Yangın Söndürme Sistemi Nedir? için özel nozullar kullanılır.

Bir grup etmenlere ilgilı olarak Mekanik ekipmanların yılda 2, algılama sistemlerinin ise yılda 4 el hizmet mimarilmasının mütenasip olacağı düşünülmektedir. Dolayısıyla vasati 3 aylık periyotlar halinde hizmet dokumalması salık edilmektedir.

Taçıcı malzeme ciğerermeyen ve katıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, cenahıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, kez sprey ve benzeri öbür otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi gestaltlmayabilir.

Bu sistemlerin sıklıkla yeğleme edilmesinin bir nedeni bile yangın söndürme ustalıkleminden sonra arkasında enkaz bırakmamasıdır. Ortamdaki başka eşyalara mazarrat vermeden yangına karışma değer.

Kavara mahale yararsızaldıktan sonra veya yangın söndüğünden güvenli olunduktan sonrasında yahut en azca 10 dk beklendikten sonrasında mahal kendiliğinden olarak milimi milimine havalandırılmalıdır. Henüz sonrasında mahale girilmelidir.

Veri Merkezleri: Data merkezleri, duyar elektronik ekipmanların dolu olarak bulunmuş olduğu ortamlardır. Gazlı yangın söndürme sistemleri, ab yahut köpük yararlanmaının sakıncalı olduğu bu alanlarda hızlı ve etkin bir yangın müdahalesi katkısızlar. Elektronik cihazlara ziyan vermeden yangını denetçi şeşna alabilirler.

Bir yangını bastırmak yürekin kullanılabilecek birkaç farklı türde gaz yağı vardır. Yangın söndürme sistemlerinde kullanılan en yaygın gazlardan birtakımları şunlardır:

Yangın riski azaltılabilir ancak ağız ağıza ortadan kaldırılamaz. Huzurıcı madde, ısı kaynakları ve oksijenin bir arada evetğu her hava allıkınan bütün önlemlere karşın yangın tehlikesi çitndırmaya devam edecektir.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Gazlı Yangın Söndürme Sistemi - Genel Bakış”

Leave a Reply

Gravatar